Eco Log Isch Denken Business Zelfs als een test negatief was, is het mogelijk om een SOA te hebben?

Zelfs als een test negatief was, is het mogelijk om een SOA te hebben?

Een klein beetje gevaar is altijd aanwezig als je seks hebt met een nieuwe of toevallige partner als je seksueel actief bent. Anticonceptie vermindert de kans op SOA’s aanzienlijk, maar dit geldt zelfs als u ze gebruikt. Zelfs chlamydia, de meest voorkomende SOA, vertoont meestal geen symptomen wanneer het zich voordoet. Bijgevolg ben je je er misschien niet van bewust dat je de aandoening hebt, tenzij je je laat testen.

Het feit dat verschillende ziekten verschillende “vensterperiodes” hebben, maakt SOA-testen een uitdaging. Terwijl het bij sommige SOA’s een paar weken duurt voordat de test na besmetting zichtbaar is, duurt het bij andere aanzienlijk langer. Dit betekent dat de infectie niet kan worden ontdekt als u voor sommige SOA’s te vroeg test.

Kan ik meteen na onbeschermde seks op een SOA testen?

Aangezien verschillende SOA’s verschillende incubatietijden hebben, zijn er verschillende testvensters. Hieronder vindt u de testtijden voor enkele van de meest voorkomende SOA’s.

Na blootstelling gedurende 14 dagen 

U kunt bij SOAZelftester.nl testkits kopen voor trichomonas, Chlamydia en Gonorroe na 14 dagen na uw seks en u laten testen.

Na blootstelling gedurende 12 weken 

Enkele van de meer voorkomende SOA’s waarvoor symptomen nodig zijn voor de diagnose: genitale herpes en genitale wratten. Als u knobbels, ontwikkeling, zweren of blaren rond uw genitaliën waarneemt, moet u naar de kliniek voor seksuele gezondheid gaan voor een medisch onderzoek.

Wat gebeurt er als ik te vroeg voor een test zit?

Een test die te vroeg wordt gedaan kan de aandoening niet detecteren, waardoor de kans op een onjuiste uitslag toeneemt. Om dit te voorkomen, moet u een arts raadplegen. Zij kunnen u voorstellen wat het beste moment is om een SOA zelftest kopen om te testen.

Zijn soa-testkits voor thuisgebruik veilig?

Voor zover u de SOA-tests bij een erkende winkelier haalt, kunt u deze thuis goed gebruiken. Zijn er nu bewijzen van je nieuwste seks en wanneer was dat? In het geval dat zorgverleners denken dat het gebruik van een thuistest kit niet de beste handelwijze voor u is.

Laatste woorden

In het algemeen blijft het mogelijk om een SOA te hebben, zelfs als een onderzoek negatief terugkwam. Een vervolgconsult of extra tests kunnen nodig zijn voor SOA’s die kort na blootstelling niet op de test verschijnen.